APAKAH SISTEM AC KERETA

"Sebuah video terperinci dari DENSO mengenai bagaimana sistem penyejukan udara kereta berfungsi."

Penapis Udara

Penapis Udara Kabin DENSO direka untuk meningkatkan kualiti udara di dalam kabin kenderaan dengan menyaring habuk, debu bunga, alergen, dan zarah lain dari udara masuk. Penapis Udara Kabin Denso dikenali kerana kecekapan penapisan tinggi, ketahanan, dan prestasi yang boleh dipercayai. DENSO mencadangkan untuk menggantikan penapis udara kabin sekurang-kurangnya sekali setahun atau setiap 10,000km jarak perjalanan."

Motor Kipas Kondenser

DENSO mengilang motor kipas kondenser untuk sistem penghawa dingin automotif. Motor kipas kondenser memainkan peranan penting dalam menyebar haba dari sistem penghawa dingin dengan meniupkan udara ke atas kelompok kondenser. Motor kipas kondenser DENSO direka untuk menjadi cekap dan boleh dipercayai, memastikan prestasi penyejukan yang betul untuk sistem penghawa dingin.

Kondenser

Kondenser DENSO, juga dikenali sebagai kondenser penghawa dingin, adalah komponen yang digunakan dalam sistem penghawa dingin automotif. Kondenser memainkan peranan penting dalam kitar penyejukan sistem A/C dengan membantu menyebar haba dari bahan penyejuk.

Kompressor

DENSO dikenali kerana menghasilkan compressor/pemampat berkualiti tinggi yang digunakan secara meluas dalam pelbagai kenderaan, termasuk kereta, truk, dan aplikasi automotif lain. Pemampat A/C memainkan peranan penting dalam sistem penghawa dingin kenderaan. Ia bertanggungjawab dalam memampatkan dan mengedarkan gas penyejuk, yang membantu dalam menyejukkan bahagian dalaman kenderaan."

Papan Penyaman / Kumpulan Penguap

Papan penyaman DENSO, juga dikenali sebagai cooling coil atau evaporator, kumpulan penguap atau penguap, adalah komponen yang digunakan dalam sistem penghawa dingin automotif. Papan penyaman bertanggungjawab dalam menyerap haba dari udara dan memudahkan proses penyejukan.

Dryer Pack

DENSO dryer, juga dikenali sebagai pek penerima-pengering atau pek pengumpul-pengering, adalah komponen yang digunakan dalam sistem penghawa dingin automotif. Pek pengering bertanggungjawab dalam mengeluarkan kelembapan dan pencemar dari bahan penyejuk sebelum ia masuk ke dalam sistem A/C."

Expansion Valve

DENSO expansion valves, juga dikenali sebagai valve ekspansi termal (TXVs), adalah komponen yang digunakan dalam sistem penghawa dingin automotif. Valve ekspansi adalah bahagian penting dalam sistem A/C yang mengawal aliran bahan penyejuk ke dalam penguap."