Polisi Privasi

Laman web IAP - Inanam Auto Parts dimiliki oleh INANAM AUTO PARTS SDN BHD, yang merupakan pengendali data bagi data peribadi anda.

Kami telah mengambil polisi privasi ini yang menentukan bagaimana kami memproses maklumat yang dikumpulkan oleh IAP - Inanam Auto Parts, yang juga menyediakan sebab-sebab mengapa kami perlu mengumpul data peribadi tertentu tentang anda. Oleh itu, anda perlu membaca Polisi Privasi ini sebelum menggunakan laman web IAP - Inanam Auto Parts.

Kami menjaga data peribadi anda dan berjanji untuk menjamin kerahsiaan dan keselamatannya.

Maklumat peribadi yang kami kumpul:

Apabila anda melawat IAP - Inanam Auto Parts, kami secara automatik mengumpul maklumat tertentu mengenai peranti anda, termasuk maklumat tentang pelayar web, alamat IP, zon waktu, dan beberapa kuki yang dipasang pada peranti anda. Selain itu, semasa anda melayari laman web, kami mengumpul maklumat mengenai halaman web atau produk individu yang anda lihat, laman web atau terma carian yang merujuk anda ke laman web, dan bagaimana anda berinteraksi dengan laman web. Kami merujuk kepada maklumat yang dikumpul secara automatik ini sebagai "Maklumat Peranti". Selanjutnya, kami mungkin mengumpul data peribadi yang anda berikan kepada kami (termasuk tetapi tidak terhad kepada Nama, Nama Belakang, Alamat, maklumat pembayaran, dan lain-lain) semasa pendaftaran untuk memenuhi perjanjian.

Mengapa kami memproses data anda?

Keutamaan utama kami adalah keselamatan data pelanggan, dan oleh itu, kami hanya boleh memproses data pengguna yang minima, hanya sebanyak yang benar-benar diperlukan untuk mengekalkan laman web. Maklumat yang dikumpul secara automatik digunakan hanya untuk mengenal pasti kemungkinan kes penyalahgunaan dan menetapkan maklumat statistik mengenai penggunaan laman web. Maklumat statistik ini tidak diagregat dengan cara lain yang akan mengenal pasti pengguna tertentu dalam sistem.

Anda boleh melawat laman web tanpa memberitahu kami siapa anda atau mendedahkan apa-apa maklumat yang dapat mengenal pasti anda sebagai individu tertentu. Walau bagaimanapun, jika anda ingin menggunakan beberapa ciri laman web atau ingin menerima bahan promosi atau memberikan butiran lain dengan mengisi borang, anda mungkin memberikan data peribadi kepada kami, seperti e-mel anda, nama pertama, nama terakhir, bandar kediaman, organisasi, nombor telefon. Anda boleh memilih untuk tidak memberikan data peribadi anda kepada kami, tetapi anda mungkin tidak dapat memanfaatkan beberapa ciri laman web. Sebagai contoh, anda tidak akan dapat menerima bahan promosi atau menghubungi kami secara langsung melalui laman web. Pengguna yang tidak pasti mengenai maklumat yang mandatori dialu-alukan untuk menghubungi kami melalui info@inanamautoparts.com.

Hak anda:

Jika anda adalah penduduk Eropah, anda mempunyai hak-hak berikut berkenaan dengan data peribadi anda:

  • Hak untuk diberitahu.

  • Hak akses.

  • Hak untuk pembetulan.

  • Hak untuk penghapusan.

  • Hak untuk menghadkan pemprosesan.

  • Hak untuk pemindahan data.

  • Hak untuk bantahan.

  • Hak berhubungan dengan pembuatan keputusan automatik dan pengeprofilan.

Jika anda ingin menggunakan hak ini, sila hubungi kami melalui maklumat hubungan di bawah.

Selain itu, jika anda adalah penduduk Eropah, perlu diingatkan bahawa kami memproses maklumat anda untuk memenuhi kontrak yang mungkin kami ada dengan anda (misalnya, jika anda membuat pesanan melalui Laman Web), atau untuk mengejar kepentingan perniagaan yang sah yang disenaraikan di atas. Tambahan pula, maklumat anda mungkin dipindahkan ke luar Eropah, termasuk Kanada dan Amerika Syarikat.

Pautan ke laman web lain:

Laman web kami mungkin mengandungi pautan ke laman web lain yang tidak dimiliki atau dikawal oleh kami. Sila ambil perhatian bahawa kami tidak bertanggungjawab terhadap laman web lain atau amalan privasi pihak ketiga tersebut. Kami menggalakkan anda untuk menyedari apabila anda meninggalkan laman web kami dan membaca penyata privasi setiap laman web yang mungkin mengumpul maklumat peribadi.

Keselamatan maklumat:

Kami menyediakan perlindungan maklumat yang anda berikan di dalam pelayan komputer dalam persekitaran terkawal dan selamat, dilindungi daripada akses, penggunaan, atau pendedahan yang tidak dibenarkan. Kami menjaga langkah-langkah pencegahan pentadbiran, teknikal, dan fizikal yang munasabah untuk melindungi daripada akses yang tidak dibenarkan, penggunaan, pengubahsuaian, dan pendedahan data peribadi dalam kawalan dan jagaannya. Walau bagaimanapun, tiada penghantaran data melalui Internet atau rangkaian tanpa wayar yang dapat dijamin.

Pendedahan undang-undang:

Kami akan mendedahkan sebarang maklumat yang kami kumpul, gunakan, atau terima jika dikehendaki atau dibenarkan oleh undang-undang, seperti untuk mematuhi subpoena atau proses undang-undang yang serupa, dan apabila kami berkeyakinan dengan niat baik bahawa pendedahan tersebut diperlukan untuk melindungi hak kami, melindungi keselamatan anda atau keselamatan orang lain, menyiasat penipuan, atau memberi respons kepada permintaan kerajaan.

Maklumat hubungan:

Jika anda ingin menghubungi kami untuk memahami lebih lanjut tentang Polisi ini atau ingin menghubungi kami mengenai apa-apa perkara yang berkaitan dengan hak individu dan Maklumat Peribadi anda, anda boleh menghantar e-mel kepada kami di info@inanamautoparts.com.